Written By Ulrika Stjernfelt

Din guide till instagram guides

Du har kanske märkt att Instagram har gjort en del förändringar på senaste tiden? Layouten har förändrats och det har tillkommit några nya funktioner och en av dem är Instagram Guides. Guides lanserades tidigare i år men då endast för konton som fokuserade på välmående, för att dessa skulle kunna dela viktig information och hjälp under Covid-19. Eftersom så många andra också efterfrågade funktionen bestämde sig Instagram sig för att lansera Instagram guides för alla!

Vad är Instagram Guides?

Instagram Guides är en ett smart sätt att gruppera relevant innehåll till guider efter olika kategorier.
Som en microblogg där du delar dina favoriter till dina följare. Instagram vill att vi ska stanna kvar på plattformen istället för att klicka oss vidare till webben eller bloggen. Instagram Guides har fortfarande många begränsningar, som att du endast kan dela innehåll som du eller någon annan har delat på Instagrams flöde. Däremot kan du skriva in mer text i beskrivningen i varje guide, vilket är superbra om du exempelvis vill göra en steg-för-steg-guide. Du kan också fylla på med fler inlägg i guiderna allt eftersom du publicerar nya inlägg på Instagram. Instagram Guides kommer med all säkerhet att utvecklas allt eftersom, vilket blir spännande att följa.

Hur fungerar Instagram Guides?

Guides visas på Instagram i ett separat fönster på samma sätt som Reels och IGTV. Du kan göra Guider för produkter, platser och inlägg. Perfekt för både varumärken och bloggare.

Skapa Guider för olika ämnen.

Till exempel skönhetstips, träningstips eller spartips. Följarna kan på så sätt få tillgång till alla tips på en och samma plats istället för att leta genom flödet.

Länka dina favoritprodukter!

Du kanske får frågor om vilka som är dina favoritprodukter till exempel. Samla dem på ett ställe i Instagram Guider.

Skapa en ”Lär känna mig-guide”.

Med inlägg som du har skapat om dig för att följarna ska lära känna dig eller det du sysslar med. Detta gör att även dina nya följare på ett enkelt sätt kan känna dig och vad du gör

Skapa en FAQ guide!

Om du får många frågor om samma ämne så kan du skapa en genväg till svaren, och skriva in extra information i informationstexten.

Skapa en guide med presenttips med dina produkter.

Där du kan länka direkt till produkten du föreslår.

Platser är perfekt för dig som arbetar i resebranschen eller bloggar om resor.

Passar även bra för restauranger, caféer, gym och nöjen. Passar egentligen bra för allt innehåll som baseras på en platsdata.

 

Så här skapar du en instagram guide

 

Arkiv

1. Klicka på + ikonen.  – (observera att denna ikonen kan var på en annan plats i din Instagram beroende på vilken Instagram version du har).
Längst ner ser du ”Guide”
2. Välj ut din Guide.
Här får du möjligheten att välja ut vilken typ av Guide du vill. Välj från platser, produkter och inlägg.

3. Välj vilka inlägg du vill ha i din Guide. Du kan välja mellan dina egna inlägg elller någon annans inlägg som du har sparat.

4. När du har valt dina inlägg är det dags att redigera och lägga till information om din Guide innan du publicerar. Du måste välja en titel samt en omslagsbild för att kunna publicera din Guide. Beskriv gärna kort vad din Guide handlar om.

  • Lägg till information.
  • Guidens titel.
  • Guidens beskrivning.
  • Inläggets titel.
  • Inläggets beskrivning (frivilligt).
  • Du kan ändra ordningen i Guiden. Dra inläggen i den ordningen du önskar. (Tryck på prickarna).
  • Ändra omslagsbild om du vill.

Lycka till!

 

PS Hör gärna av dig om du behöver hjälp med att komma igång!

 

KONTAKTA OSS!

Vill du lära dig mer om digital marknadsföring och hur det fungerar? Eller kanske bolla tankar om sociala medier, eller annan marknadsföring, kontakta oss gärna.

6 + 12 =

0 kommentarer