content marketing

Vad är content marketing?

Content Marketing och innehållsmarknadsföring är samma sak. Det handlar om att skapa innehåll/content som är intressant för er målgrupp. Content marketing är inte annonser eller något ni vill sälja. Content marketing är innehåll som era kunder eller potentiella kunder faktiskt vill ta del av. Innehåll som engagerar målgruppen, som till exempel en läsvärd artikel på er webbplats, guider, podcasts, nyhetsbrev, instagraminlägg, ett blogginlägg eller video.

content marketing

Hur kommer jag igång med content marketing?

Börja med att skapa en strategi som fungerar som en vägvisare och hjälper ditt företag att nå era mål. Några saker som man kan tänka på när man skapar en contentstrategi:

Vilka är era mål?
Vem/vilka är målgruppen?
I vilka kanaler
och på vilka plattformar vill ni synas?

Vad gör dina konkurrenter? Inspireras av andra företag och branscher.

Istället för att försöka göra allt på en gång, fokusera på vad som fungerar nu och och utöka därifrån. 

Skapa en contentkalender. Bestäm hur ofta du vill och var du ska publicera i de sociala kanalerna.

Testa och lär. Det handlar mycket om att lära känna din målgrupp och vilka behov din målgrupp har. Våga testa och våga ändra det som inte fungerar.

En innehållsstrategi bör vara ett levande dokument.

En contentstategi eller innehållsstrategi (det är samma sak) hjälper er att ta fram värdefullt innehåll som till exempel texter och bilder till inlägg i era sociala kanaler, eller texter till hemsidan. En innehållsstrategi bör vara ett levande dokument som utvecklas och förbättras regelbundet. Innehållsstrategin är en bra grund när ni vill ta fram nytt innehåll, eller kampanjer, och hjälper er att utvärdera hur ni ska kommunicera ert varumärke och budskap. Vill du veta mer eller få hjälp att komma igång. Hör gärna av dig!

Hör gärna av dig!

 

15 + 10 =

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner